Over

De oorsprong.

De band dioomen werd in 2000 opgericht rond zanger Ernst Oomen, zijn specifieke jaren 80 stem en unieke uitstraling bleek een zuigende werking op muziek & dance liefhebbers te hebben. De dance beats, groovy bass en de über coole visuals van VJ Romberto zorgden ervoor dat dioomen bleef hangen. Qua stijl was dioomen een mix van pop & dance, ongrijpbaar want ook trip-hop en acid jazz invloeden zaten verweven in de uitgebalanceerde life set. dioomen groeide uit van een statische driemans formatie tot een dynamische 6 mans band, met soms gast blazers of danseressen, hot in de veenstreken van Zuid-Holland.

dioomen danst - is in 2005 met een rebelse grap begonnen door met een DJ set op een verrijdbare gepimpte hoogwerker illegaal dwars over een festival terrein te rijden … surprise !!!  De 3 DJees ( Peter parker – Thijzeman – Pjotr ) zijn gebleven, zo konden we dus buiten de band om ook nog eens complete feesten organiseren. Het blijkt dat dioomen danst BOM-vol ambitie zit, alles wordt uit de kast gehaald op deze avonden, danseressen – percussionisten – zangeressen – VJ / MC Romberto en soms speelt de band dioomen of een gedeelte daarvan ook mee. Per avond en per locatie, van heel klein tot mega groot wordt een een invulling gemaakt om een te gek dioomen danst feest neer te zetten.

Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Dioomen, inmiddels stichting dioomen werd een begrip en dat vooral onder de inwoners van de gemeente Kaag en Braasem. De feesten werden groter en als cadeau voor de inwoners werd er als verassing op het terrein bij de watertoren tijdens de kermisweek vanuit het niets, ineens een groot feest georganiseerd. De inwoners hebben dit feest warm onthaald en binnen 4 jaar is dit feest uitgebouwd tot een jaarlijks evenement met gemiddeld 3000 bezoekers. Deze feesten kwamen tot stand door een samenwerking van ruim 150 vrijwilligers en diverse samenwerkingspartners vanuit de regio. Daarbij kregen diverse lokale creatievellingen de kans om zich op het podium te manifesteren. Bij de watertoren onder de grote Tulp, Dansen bij de tulp

Doelstelling;

De stichting dioomen heeft als doel bevolkingsgroepen samen te brengen, het stimuleren van creatieve en culturele activiteiten, met name voor beginnende artiesten, alsmede om creatieve mensen met elkaar in contact te brengen.

Werkwijze;

Vanuit een artistiek team gevormd uit kunstenaars, creatievelingen, organisatoren, wordt de basis voor evenementen zoals Dansen bij de Tulp & PPP, Peter Parkers Picknick gevormd. Vervolgens zal het artistieke team gekoppeld worden aan diverse groepen vrijwilligers om dit uit te gaan werken. Vanuit daar wordt er in groepen gewerkt aan de diverse acts.

2007 – oprichting stichting dioomen.   

Voorzitter - Anton Akerboom                           
Secretaris - Peter van der Zwet
Penningmeester – Monique Warmerdam

gegevens stichting dioomen:

mail: info@dioomen.nl
Postadres: Zuidschans 8
2377AM Oude Wetering
KvK 28117800
Bank: 968974295

Comments are closed.